Sista minuten (to 18.11.2010)
Under dagens övningar gick vi ganska grundligt igenom Göran Persson-scenen. Vi fick också ihop en händelserik koreografi. Vi övade en god stund på den och låten vi använde spelades så många gånger att så småningom började det komma ut ur öronen.

En vecka till premiären och vi har en hel del att göra. Hoppas att vi får allt färdigt innan gen.rep så att inte alltför mycket blir till sista minuten (vilket enligt ryktern har hänt x antal gånger). Premiären har alltid lyckats trots allt, så det blir säkert bra denhär gången också. ;)

SKL
19.11.2010 kl. 10:38

En längtansfylld kärlekssaga (11.11.2010)En decimerad teatergrupp (Kulturkarnevalen stjäl våra medlemmar!) kunde trots allt konstatera att det alltid känns bra att komma på övningar. Oberoende av hur mycket man har att göra så känns allt mycket bättre efter TA. Undrar vad det beror på? Improvisering, övning, kaffe, klädprovning och underbara människor?
En bra blandning, med andra ord.
Vi jobbade huvudsakligen med en av scenerna, och tro det eller ej, men den är färdig för genrep! Trots scenens enkelhet är texten alldeles underbar, och SL och RF gjorde ett fantastiskt jobb med att gestalta den. SK och NS hade sitt eget lilla roliga uppe i fönstret, och trots att övandet resulterade i många, många skrattanfall för alla närvarande talade verkligen texten till oss alla. Det blir en fantastisk scen, annat kan man inte påstå!

FV
18.11.2010 kl. 23:01

På andra sidan glaset (11.11 2010)


Det var en skön teaterträff för mej eftersom vi inte övade på mina scener alls. Istället fick jag agera testpublik och sedan sitta i fönstret med N och se på hur de andra övade samma 3-minuters scen om och om igen nere i rummet brevid. Efter ett tag tröttnade vi på att varken höra eller förstå vad de höll på med, och började göra miner och fåniga gester för att fånga deras uppmärksamhet. Detta gick totalt onoterat. Vi diskuterade att vi kände oss som gamla kossor som blivit satta ute på grönbete då de blivit för gamla för att producera mjölk eller kunna skådespela. Sedan spårade vi ut och diskuterade diskvatten.

R hade nog den roligaste barndomshistorien jag hört på länge! Han hade varit som liten i Venedig och sedan stolt berättat i skolan att han, istället för gondoler, hade åkt på kondomer. Alla höll på att skratta ihjäl sig!

SK
14.11.2010 kl. 10:50

Inte är det så lätt alltid (må 08.11.2010)

Roligt att se att pjäsen framskrider!
Är helt glad över antal roller jag själv fått, det är just passligt. Jag har som sagt inte tidigare varit med i ett (såhär seriöst) teaterprojekt, och idag första gången märkte jag att dendär ”inte van vid att skådespela"-jag kom fram, då det krävdes mera scennärvaro i 1-10. Just det där att till 100 % stänga ut ens riktiga jag och inte tänka på hur det ser ut, bara spela en roll (helt enkelt ta det seriöst) känns alltid främmande och svårt för mig. Behåller gärna rollen, det är bra jag utmanar mig, men tror det är något jag behöver jobba extra på.
Ville bara dela med mina feelings från dagens övningar, det blir nog riktigt bra med tiden!

EP
09.11.2010 kl. 19:03

Barnpedagogisk-buu-klubben-rollarbete (må 08.11.2010)


Det känns som om jag bara upprepar mig själv hela tiden när jag säger hur fantastiskt det är att få jobba med så inspirerade och inpirerande ungdomar! Igår (måndag) hade vi övningar i ett för de flesta obekant utrymme. Alla var ganska trötta, men när vi väl kom igång, så var det mycket skratt som ackompanjerade detaljarbetet. När man som jag, är väldigt noggrann med det lilla, så tar det ganska länge att repetera på en snutt som för publiken går förbi på några minuter. Två som spelar barbiedockor, två som ska styra dem, två som agerar hav och en som dansar i sanden. Det kan ju bara bli bra! När man dessutom lägger till berättarröster som ska tänka på att de är som buuklubben ledare, så blir helheten perfekt. Tack till alla som deltog!

JS
09.11.2010 kl. 10:20

Tre veckor tills premiär! (to 04.11.2010)

Det är tre veckor tills premiäret för Hänglås. Under dagens träningar koncentrerade vi på det otroliga koreografin teatern kommer att bjuda ut. Vi tog även de sista promo-bilderna och prövade på kläderna vi kommer att anvädna :) Träningar var super för att så många var på plats!

JI
06.11.2010 kl. 23:41

Paraplylös koreografi (to 04.11.2010)

Vi kom äntligen fram till ett datum för ett gemensamt teaterbesök! Det är inte alldeles lätt att pussla ihop så här många tidtabeller men det fixades trots allt och det blev Kiss me Kate som passade bäst. Under repetitionen övades det också på en paraplylös koreografi och jag tittade på när dedikerade trotsalltare visade att de inte är rädda för ett hårt golv. SK hade med sig helt otroliga kläder för Göran Persson scenen och jag kan lova att det blir en snygg scen. Dessutom fick jag lära mig att den berömda kedjan är ännu tyngre än den ser ut. Jag måste säga att jag är imponerad av alla ni som jobbade med den under en hel repetition... men allt för konsten!

NS
06.11.2010 kl. 21:33

Mind-twister (Må 01.11.2010)

Jag hade själv planerat att infinna mig redan till början av producent-mötet vi hade, men lyckades ta lite fel väg,

och hann bara vara på hälften av det mötet. Övningarna hann jag bra till, den var rakt efteråt, och enligt tidtabellet :D

Det var en upplevelse, litet utrymme, många människor, nya scener och kulisser. En riktig mind-twister alltså.

JI

06.11.2010 kl. 00:19

Fikus (Må 01.11.2010)

Hos J ikväll, passade mig perfekt som bor en 5-minuters sträcka ifrån henne. Vi kollade bl.a på budgeten, affischen och kläder som behövs skaffas och en deadline för när allt dethär skall göras. Och det bästa av allt, vi googlade upp hur en fikus ser ut eftersom ingen av oss har en aning. Alltså, är det en växtgrupp men olika sorters underklasser eller? Nu vet vi. Vet du?

SK
04.11.2010 kl. 23:11

Extraövning (må 1.11.2010)

Visst är det tur att man träffar sina vänner annanstans än bara på Trotsallts träffar på torsdagskvällarna, annars skulle måndagens extraövning totalt ha gått mig förbi. Det blev ett par intensiva timmar hemma hos Jolin med diskussion om affischen, ett litet slagsmål med hennes dator för att få ett bildredigeringsprogram att fungera, samt många fina, flygande idéer om koreografin till en av våra scener. ”Maskscenen”, kunde man kanske kalla den, så låt oss göra det för enkelhetens skull (och det har inget att göra med maskar som kryper i jorden, om ni trodde det).
Ett badkar av ett täcke, en lycklig flicka på stranden, en stackars fikus, ensamma röster i mörkret och en levande pianopall. Inte så lite hann vi arbeta fram under den tid vi hade till förfogande, och enligt min enkla åsikt kommer maskscenen att bli något ganska fantastiskt. Mycket symbolik, vilket som känt är Jolins specialområde, och en väldigt dunkel stämning som späds på ytterligare av den mystiska musiken. Texten är redan i sig själv fantastisk, och med den rätta koreografin kommer budskapet att bli väldigt fint.
Det man kan fundera på är om scenen handlar om kärlek eller icke-kärlek – eller kanske båda två.

FV
02.11.2010 kl. 21:48

Myskläder (to 28.10.2010)
Skönt att få gå i myskläder på scen för en gångs skull! Det behövdes nog då vi drog samma 5-minuters dialog om och om igen i säkert en timme... men övning ger färdighet (enligt vår regissör i alla fall!). Vi fundera också på datum för eventuella teaterbesök, på Svenskis skulle gå bl.a Fanny och Alexander. Vi är en ganska så stor grupp nu, det blir lite kinkigt att få hitta en föreställning som passar alla. Och hur är det möjligt att kaffet alltid blir och smaka illa vem som än kokar det?

SK
02.11.2010 kl. 21:11

Halvfärdigt (to 28.10.2010)Vi arbetade på DU-texten och lyckades med beröm göra den till en sketch.
Vi smuttade på Göran Persson-texten, för den var halvfärdig.
Vi insåg att det finns litet tid, alltså planerade vi kristräff-tidpunkter, och alla gick glatt hem.

RF
31.10.2010 kl. 11:18

att jobba utan ledare (To 28.10.2010)Väldigt intensiva tre timmar med Trots allt. Att inte ha en Jolin som ger instruktioner och anvisningar för hur vi skall utföra, planera och dela upp texten som vi i en sex personers grupp arbetade med var faktiskt mycket mer krävande än jag tänkt mig. Dock var det väldigt givande och resultatet blev väl riktigt bra också antar jag. Men det märks hur stökigt, oklart och tungt grupparbetet blir när man inte har någon egentlig ledare. Alla talar i mun på varandra, dessutom om olika saker, och vill få fram just sin egen åsikt och idé. För min del försvårades arbetet väldigt mycket av att texten var så bekant. Att hålla sig neutral och ta emot nya förslag var faktiskt svårt: samtidigt som jag vill att alla skall tolka den på sitt eget sätt vill jag att den skall behålla sin ursprungliga mening. Komplicerat. Jag är så inte van att känna mig som en diktator som säger: "Nu vill jag att vi gör såhär."

SL
31.10.2010 kl. 11:17

Hänglås och fötter

Stora äran att öppna den här bloggen! Så spännande! För att göra det enkelt för mig själv så får ni som inte vet vad Trotsallt är gå in på våran fina hemsida och läsa mer. Sen får ni komma in här igen och fortsätta läsa här.

Här kommer ni att få följa med hur en pjäs blir till Trotsallt-style! Spänn fast säkerhetsbältet för nu börjar vi!


Premiären för pjäsen Hänglås närmar sig
(för att vara mer exakt så är premiären den 25.11.2010 klockan 19! Pricka in det datumet i kalendern redan nu! Det här vill du inte missa!) med stormsteg och därför tog vi bilder på förra torsdagens träff. Bilderna blev riktigt grymma och det skulle ha varit roligt att fortsätta fotografera fast hela kvällen.

Här får ni lite smakprov!

Kedjan var verkligen rolig att jobba med speciellt när den var så rostig att alla kläder blev fläckiga efteråt. Men snyggt blev det så det var värt det!

Fötter!
Vems fötter är vems? Haha.

Ha det så bra!

EF
27.10.2010 kl. 11:23
Hur blir en pjäs till i Trotsallt-style? Om du vill veta svaret så följ med denna blogg!

Senaste kommentarer

06.05, 00:33Trotsallt ger inte upp! av Saara
19.02, 19:43Nya vindar av diktpool.ratata.fi (Joni)
18.02, 21:58Nya vindar av essellem (emma)
28.11, 21:35Boka biljett till Hänglås nu! av Robin
26.11, 15:21Boka biljett till Hänglås nu! av Stella