Med ett manus i hand

03.06.2011 kl. 00:27
Såklart man är spänd över gruppens reaktion på manuset. Såklart man skrattar åt replikerna och ordvalet fast man själv varit med och skrivit det.
Träff i mitt nästan för trånga rum med paj och te. Inte har trotsallt ledigt inte fast det är helgdag. Alla på plats tio över sex. Rekord.

Vi klarade en av att ta rundan snabbt idag. Lite kuri faktiskt. Återstår att göra det till det normala. Kanske vi börjar här och nu? För nu har vi en pjäs helt plötsligt. 20 sidor manus med karaktärer och repliker och en story. Nu måste vi börja jobba.
Vi kommer att visa föreställningen i ett festivaltält där mer eller mindre kräsna festivalbesökare söker den bästa underhållningen. De föredrar troligen action och fart och humor framför långa dialoger om människorrelationer. Vi måste tänka på det. Vi har rätt mycket långa dialoger. Men vi har också ett säkert blickfång. Det talas om sex genom hela pjäsen. Till och med finskspråkiga fastnar på ordet.

Har svårt för min bartender-karaktär. Vet inte om det är jag eller hon men har svårt att ta fasta på rollen, sätta in inlevelse som inte är jag själv. Kanske är hon för lika mig.
Vittu mikä vesirajamekko!
Menar du att man behöver en man för att kunna äta ost?

EP
Hur blir en pjäs till i Trotsallt-style? Om du vill veta svaret så följ med denna blogg!

Senaste kommentarer

06.05, 00:33Trotsallt ger inte upp! av Saara
19.02, 19:43Nya vindar av diktpool.ratata.fi (Joni)
18.02, 21:58Nya vindar av essellem (emma)
28.11, 21:35Boka biljett till Hänglås nu! av Robin
26.11, 15:21Boka biljett till Hänglås nu! av Stella